Whiskey In The Jar

Dit weekend zagen we ze vliegen; de handen en het zweet van Captain Farrell dan wel. De diep in generaties gemanifesteerde Ierse feest-genen werden massaal afgeschreven afgelopen vrijdagavond in O’Casey’s te Noordeinde. Het eindproduct: een overexpressie van alcohol afbrekende enzymen.

De avond had een goed vooruitzicht. Het was goed gevuld. Wel vroeg de eigenaar bij binnenkomst meteen: “Zeg, jullie gaan wel goed rocken toch?”. Waarop wij antwoordden: “Dat is wel het plan ja, hoezo?”. Hij antwoordde: “Mooi! Die singer songwriters zijn allemaal leuk, maar we zijn ondertussen wel toe aan wat stevigers.”
We kwamen als geroepen.

Trouwens, O’Casey’s serveert misschien wel de beste burgers in Den Haag. Hoe ik dit weet? Eric had nog niet gegeten, dus uiteraard bestelt hij dan de hamburger. #sluikreclame

Het programma liep wel heel erg uit die avond. We hadden serieus, geen grap, meer dan een uur vertraging in het programma. Dus in plaats van 22:20 stonden we rond 23:45 op het podium. Wat wel zonde was, omdat een aantal mensen met het OV naar huis moest. Gelukkig was de zaal nog erg vol toen wij het podium op mochten.

We zorgden ervoor dat er leven in de brouwerij (pun intended) kwam. Het was een heel klein beetje ingezakt na de zoveelste singer songwriter. Veel maakten erg mooie muziek, maar voor laat op de avond was het wel veel van hetzelfde.

De mensen klapten mee, dansten mee, zongen zelfs mee. Een korte impressie van de avond is vastgelegd op film en is ook te zien op onze Facebook pagina. Het geluid was niet ideaal, maar we compenseerden meer dan genoeg met de hoeveelheid energie die we erin staken. Ik moet denken aan een anekdote die Joop Roelofs ooit aan mij vertelde: “In de beginjaren van de Kjoe klonk het nergens naar. Niemand had een idee hoe we het geluid moesten afstemmen, en je had destijds alleen maar van die rammelkastjes waar alleen gebrom uit kwam. Maar het publiek ging los zolang wij ook los gingen”. Sommige zaken blijven inderdaad tijdloos.

o casey

De dag erna was heel anders. Een kleinschalig en intiem optreden bij Marcello’s Art Factory. We mochten namelijk de Rock History Tour van november afsluiten. Wederom was het een leuk feestje met enthousiast publiek. Het is altijd lachen en gezellig om bij Marcello’s te mogen spelen.

De 24e gaan we weer spelen in Saturnus te Scheveningen met onze goede vrienden van VOATDIAC. Be there or be square!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s