Toffe Faas

Weet je wat nog erger is dan om 03:28 een einde breien aan je verhaal omdat je juist nu inspiratie hebt? Een writers block hebben terwijl je een blog hoort te publiceren.

Wat wel helpt is terugdenken aan één van de leukste optredens die we dit jaar hebben gehad.. En het vooruitzicht dat we 2 november in O’Casey’s in Den Haag mogen spelen geeft ook voldoende energie.

Twee weken terug, op zaterdag 6 oktober, stonden wij met van het Circus namelijk in Proeflokaal Faas te 010. De Faas is overigens een heel schattig tentje dat het bezoeken zeker waard is. En dat was het al helemaal toen wij er stonden.

De sfeer zat er vanaf het begin al goed in. De Faas was vol en er werden genoeg procenten naar binnen gegoten. Buiten stonden twee meisjes voor de bar muziek te maken met zelfgemaakte instrumenten. Eén van hen had een bezemsteel in een grote ton gestopt en er een touw aan gespand. Dit was haar contrabas. En het klonk nog goed ook!

Ze riep “Nice jacket man, I love Iron Maiden” naar me toen ze de enorme patch op de rug van mijn spijkerjas zag. We hebben nog lang staan praten over Maiden, en ik vroeg haar of ze ook ging optreden vanavond. Ze antwoordde dat ze niet op het programma stond, maar probeerde wat geld te verdienen met spelen op straat om haar hostel te kunnen betalen. Ze had genoeg verdiend voor 3 nachten zowaar.

Na deze interessante dame te hebben gesproken ging ik naar binnen, want het was tijd voor Toffe Haan om het sintel te laten gloeien.. Alleen sloeg dit al tijdens het eerste nummer om tot een enorm groot vuur. Wat een energie kwam er uit deze (voor deze avond) driemans formatie! Het begon lekker, met een nummer genaamd “Marloes”, waarbij er de hele tijd naar Marloes werd gekeken. Voor wie Toffe Haan niet kent: u weet niet wat u mist. Denk aan hilarische teksten, pakkende melodieën, krachtige nummers van soms maar 30 seconden lang, ongelooflijk sterke gitaarsolo’s, en muzikanten met een technisch vermogen waar je u tegen zegt. Zoek hen op als u ze niet kent! U zult niet teleurgesteld zijn, dat kan ik u beloven.

Het was dan ook niet gek dat ze de hele zaal plat kregen en dat er regelmatig mensen meezongen – als ze niet op de grond lagen van het lachen. Volle lof ook zeker voor Alvin, de sologitarist. Man, man, man, wat een ongelooflijk talent is dat. Ik heb genoten van zijn spel!

Het zou lastig worden om na Toffe Haan dit vuur nog verder uit te breiden, maar dat is toch aardig gelukt. Immers weten ook wij hoe we een feestje moeten maken. En dit keer voor het eerst met ons nieuwste bandlid Denise! En wat zijn we blij met en trots op haar! Denise heeft in de korte tijd die ze had 10 nummers leren STRAK leren spelen. En dan ook nog twee ongelooflijk kneiterharde solo’s neerzetten. Diepe buiging, Denise, diepe buiging.

Het was ook het eerste optreden waarbij we 3 nieuwe nummers van onze aankomende EP vol elektrisch hebben gespeeld. Het was sowieso de eerste keer dat we Under The Surface live hebben gespeeld, en ook al mag ik nog niks laten horen; ik kan u verzekeren dat we terecht een nieuwe afsluiter van onze set hebben gevonden. In deze agressieve climax ging het publiek dat reeds steeds enthousiaster aan het worden was, helemaal los. Het was echt heel gaaf om dat te zien en mee te maken. Dank daarvoor, lieve mensen die toen bij ons zijn komen kijken! We wisten gelijk al dat dit optreden een succes zou zijn na onze eerste drie knallers: Blue Skies Ahead, Closer Baby, en Welcome To The Redstone Circus. Uiteraard moeten we Toffe Haan daar zeker ook voor bedanken. Zij hebben het namelijk voor ons opgewarmd!

Hopelijk wordt het volgende optreden een net zo groot succes! Of zelfs groter! Of is dat teveel gevraagd?

We hopen in ieder geval sowieso nog een keer met Toffe Haan te mogen spelen, en in Faas te mogen spelen!

Het was ons een genoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s