Haagse nostalgie

Het is alweer een tijd geleden dat men van ons heeft gehoord. Ja, dat klopt dames en heren. Zoiets heet de zomervakantie. Eventjes weg met de familie naar het Zuiden of naar Venetië. Reizen naar onbekende gebieden in de voormalige Sovjet Unie. Even relaxen met een wijntje en een basgitaartje in Frankrijk. U kent het wel.

Overigens, helemaal stil hebben we ook niet gezeten. Iets met geluidsgolven vastleggen en bewerken ofzo. U zult er snel genoeg meer over horen.

Het moment dat de schoolbel voor het eerst weer gaat is ook een teken voor het Circus om weer aan de slag te gaan. Op de tweede zondag van de maand mochten we onze act weer vertonen aan de wereld. Aan het volk in Den Haag nog wel: broedplaats van de Nederpop en Nederrock. Onze thuisbasis (ja, ook Voorburgers en Leidschendammers zijn gewoon Hagenezen). Dit keer mochten het gouwe ouwe Hoekpandje vermaken op uitnodiging van onze trouwe vrienden van The Wildcard Dukes Experience. Het zou gaan om akoestische / half-elektrische sets.

Het was voor ons weer even wennen. We zijn namelijk zo gewend om volop te rocken. Dus er moest hier en daar wat scharnieren en bouten een tandje terug gedraaid worden. Bij de soundcheck vroeg Eric nog: “Hoe hard mogen we?”. Gelukkig had mevrouw de eigenaresse een decibel meter bij de hand! Zo wisten we zeker dat we geen ruzie zouden krijgen met buren. Of met het soort mensen dat dan verhuist naar een woning naast of boven een muziekcafé, klaagt om geluidsoverlast, een rechtszaak begint, een vergoeding krijgt, en vervolgens weer ergens anders naartoe verhuist.

Het speelde desondanks toch niet helemaal natuurlijk, maar geen uitdaging is te groot voor The Redstone Circus (bah, cliché). Het was ook goed vol, dus de sfeer zat er lekker in. Na onze set van een uur mochten The Wildcard Dukes Experience de overige twee uur hun fijne blues tonen over ons uitgieten. De dag was helemaal compleet met huisgemaakte gratis hapjes: balletjes, frituur, en zelfs mini wraps.

Over minder dan een maand (6 oktober) mogen we weer het podium op. Ditmaal in Proeflokaal Faas in 010. En ditmaal.. volop versterkt uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s