Waarheen? Waddinxveen!

Afgelopen maand werd ik benaderd door Martin Reitsma van de Posthoorn of ik in zijn radioprogramma geïnterviewd wilde worden. Hij zocht namelijk jong talent voor zijn show Nederbeat – The Beat Goes On. Natuurlijk wilde ik dat doen. Hij vroeg ook of de rest van de band ook mee kwam. Niet iedereen kon, maar Ivo wel. Dus de ritmesexy representeerde op 12 juli The Redstone Circus.

We kwamen aan bij de studio van RTW, het radiostation dat het programma uitzond. Het stond ergens midden in een woonwijk in Waddinxveen. Het was een klein gebouw. Het leek wel op een soort opbergplaats van een middelbare school.. Of zo’n klein gebouwtje van een middelbare school waar dan twee lokalen waren waar je moest zitten als je moest nablijven. Waarom weet ik hoe dat eruit ziet? Ja dat weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds eigenlijk niet zeker.

Bij binnenkomst werden we door de barman aangesproken: “Jullie komen voor Reitsma?” “Ja dat klopt”. We konden achterin wachten. Mijn vader was ook meegevraagd door Martin om een gedicht voor te dragen. Martin kent mij namelijk via mijn vader.. Of moet ik zeggen dat ik Martin via mijn vader ken? En natuurlijk kende mijn pa iedereen die daar aanwezig was. Dus hij wilde mij natuurlijk weer meteen aan iedereen voorstellen als trotse papa onder het motto: “deze contacten moet je warm houden!!”. Immers, er waren grote namen aanwezig die dag. Onder andere Ron Baggerman (tapgitaar virtuoos); Thijs Kramer (topviolist, heeft onder andere met de Golden Earring gespeeld); en gitaristen Ruud Jansen, Henk Koudijzer, en Constant Meeuws. De drie laatstgenoemden en Ron Baggerman speelden ook live muziek. Ron vroeg mij of ik hem wilde helpen om zijn sessie op te nemen op zijn camera. En wat een geweldige sessie was dat. We zijn daarna ook aan de praat geraakt, en later kwam ik erachter dat hij de bassist en tapgitarist van King Crimson persoonlijk kent! Bizar! Er werden ook veel foto’s gemaakt door onder andere Eus Driessen. De ontzettend mooie foto’s zijn terug te vinden op de Facebook pagina van “Eus Driessen Photography”.

Het interview was erg leuk. Martin stelde veel originele vragen en ging ook dieper in op de inhoud die we vertelden in onze antwoorden. We spraken over de naam van het album en waarom ik niet de tracks van het album had ingespeeld, over hoe ik bij de band ben gekomen, over optredens, toeschouwers, en de toekomst. Martin vroeg mij waar ik ons over een jaar of twee hoopte te zien. “Budokan, voor mij persoonlijk”, antwoordde ik. Ook draaiden ze No More Fear en Ladies And Gents van de CD op de radio.

Later kreeg ik van Eus te horen dat hij fan was geworden, wat altijd leuk is om te horen. Hij kreeg daarom van ons een LP cadeau, ook als dank voor de mooie foto’s die hij had gemaakt. Het was sowieso een topavond geworden, ondanks dat het opstarten een beetje chaotisch ging. Volgens de medewerkers ging het opstarten echter altijd chaotisch, waar om gelachen moest worden. En er werd zeker veel gelachen die avond vanwege de leuke anekdotes die gedeeld werden, grapjes die gemaakt en uitgehaald werden. Natuurlijk werd er ook mooie muziek gespeeld. Aan het eind, toen iedereen – inclusief aanhang – ook al het een en ander gedronken had, werd er met volle borst uitbundig meegezongen met bekende klassiekers als Eyes Of Jenny en Horse With No Name. Een geslaagde uitzending dus! Wie interesse heeft kan de hele uitzending (dus ook ons interview) terugluisteren en terugkijken op de website van RTW Waddinxveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s