Trek je het spelen nog?

Het was een tijdje stil bij het Circus.. Maar we zijn weer terug! Of nou ja, ik ben terug! Ik heb een hoop muzikale inspiratie opgedaan de afgelopen paar weken: 12 juni Pearl Jam in de Ziggo Dome, precies een week later Roger Waters in de Ziggo Dome, 21 t/m 24 juni Graspop Metal Meeting met o.a. Guns n’ Roses, Iron Maiden, Volbeat, Ozzy Osbourne, en Judas Priest, en 27 juni Queen + Adam Lambert in Ahoy. En inmiddels heb ik alweer Iron Maiden gezien op 1 juli in het Gelredome. Ook ben ik teruggekomen van Rock Werchter op 5 juni een met o.a. Triggerfinger, Rival Sons, Black Rebel Motorcycle Club, Alice In Chains, en Queens Of The Stone Age. Oh en ook heb ik op 14 juli King Crimson in het Concertgebouw in Amsterdam gezien. Het is dan ook geen wonder dat ik daar een hoop inspiratie door heb gekregen, wat ook terug te horen is op de drum opnames die we afgelopen week hebben gemaakt.

Jun Lerou - Trek Eindhoven
Jun Lerou – Trek Eindhoven

Oeps, mocht ik dat wel vertellen? Maar goed, één van de drummers (ze hadden er drie), Gavin Harrison, is de beste drummer die ik ooit live heb gezien. En mensen die me goed kennen, weten heel goed dat ik normaal nooit zal zeggen dat er een betere drummer is dan Nicko McBrain (Iron Maiden), dus dat zegt een hoop over Harrison.

Goed, terug naar het verhaal.

Afgelopen zaterdag 30 juni.. Wow, da’s alweer bijna een maand geleden.. Get your shit together, Jun! Goed, dus, op 30 juni trok het Circus naar het mooie zuiden om te spelen op TREK: een foodtruck festival. Het was een hele onderneming om met twee auto’s 5 mensen en een hoop spullen naar Eindhoven te vervoeren. “Het rondtrekkende Circus” kreeg een heel nieuwe betekenis.

We zouden om 14:00 verzamelen in STiP, omdat we om 16:30 aanwezig moesten zijn en we ruim onze tijd wilden nemen. Het plan was om met Eric’s auto en Ivo’s auto te gaan, omdat hier het meeste in kon. Alles ging alleen niet volgens plan. Eric’s auto was al gereserveerd voor andere familieactiviteiten, dus we moesten met Mo’s kleine wagentje. Omdat daar nooit alles in zou passen (ook omdat Maurice, de biograaf, mee zou rijden), moest er een dakkoffer bovenop Mo’s auto bevestigd worden. Dit duurde natuurlijk wel eventjes. In STiP waren Maurice en ik alvast alle spullen vanuit de kast naar buiten aan het dragen toen Ivo en even later Mo en Eric ook aan kwamen rijden. Het was prachtig om te zien dat de dakkoffer aan bezemstelen bevestigd was. Maar hey, it ain’t stupid if it works.

Net toen we wilden vertrekken liet Ivo zijn bril vallen.. Brilglas lag eruit en wilde niet terug. Ook hadden we wel platen, maar geen platenhoezen dus die moesten Eric en Mo ook nog bij Eric thuis ophalen zodat we de platen fatsoenlijk konden verkopen. Dusja, alles wat mis kon gaan ging mis. Eric, Mo en Maurice gingen er alvast vandoor terwijl ik in de hitte aan het wachten was op Ivo totdat hij zijn bril zo had gemaakt dat het enigszins te gebruiken was. Ik weet niet hoe, maar Ivo flikte het om de bril soort van te maken. We vonden het alleen wel verstandig om even bij Ivo thuis langs te gaan om zijn reservebril te pakken. Dit vond Ivo niet zo fijn, omdat, quote: “Als je me met mijn overhemd en stropdas al een nerd vond, wacht maar tot je me dan ziet met mijn reservebril”. Wat uiteindelijk helemaal niet het geval was. Ivo zag er hooguit een jaar of 3 ouder uit.

Ivo Kuijf - Trek Eindhoven
Ivo Kuijf – Trek Eindhoven

Uiteindelijk kwamen we net over 16:30 aan bij TREK. Berry was al een tijdje aanwezig. Er was een hekje geplaatst voor de ingang voor het laden en lossen. Ivo en ik kwamen eerder aan dan de anderen. Ik stapte uit en zette gewoon het hekje opzij zodat Ivo met auto erdoor kon. Uiteraard zette ik het hekje terug. Ongeveer 5 minuten later kwam Mo’s autootje aan. Daar was eerst een hele hoop gedoe mee. De politie zette het hekje voor hen weg, maar vervolgens werd door de security verteld dat dit niet de bedoeling was. Uiteindelijk zorgde onze contactpersoon ervoor dat Mo er wel door kon. We laadden alle spullen op een karretje dat ik vooruit moest trekken. Na een tiental mensen aangereden te hebben kwamen uiteindelijk bij het podium. Snel opbouwen want we hadden niet heel veel tijd meer. Gelukkig had ik alleen een hi-hat, base drum, en snare, dus ik was snel klaar. Gitaristen zijn altijd zo lang aan het kutten voordat ze eindelijk eens een noot kunnen aanslaan.. Soundcheck klonk goed, over een paar minuten spelen dus Mo kon nog even naar de WC… niet dus. We kregen het teken van de geluidsman dat we moesten beginnen, dus we gingen maar even jammen op de melodie van Closer Baby tot Mo terug was. We speelden onze set en kregen best een goede respons. Ondanks het gedoe was het optreden wel erg leuk!

Monique Sandifort en Eric Maas - Trek Eindhoven
Monique Sandifort en Eric Maas – Trek Eindhoven

Na het optreden konden we dan iets te eten gaan halen. Het was tenslotte een foodtruck festival. Ik weet nog dat ik die dag al niet zo veel had gegeten. Ik kwam namelijk direct vanuit drumles naar STiP. Dus uiteraard was het bunkeren: ik bestelde een vega roti en een échte burger. Niet zo’n neppe McDonald’s burger voor 1 euro, nee, één van écht dik vlees op grote, stevige broodjes met kaas. VEEL. KAAS. Blauwe kaas, nog wel. Goeie hap, zeker weten. Eric en ik keken nog een deel van de eerste helft van Portugal tegen Uruguay. Daarna besloten we terug te trekken naar Den Haag. De muziek was gespeeld, de buikjes waren rond, en het geld was op. In de auto nog de rest van de wedstrijd gezien. Uiteraard was ik voor Uruguay, omdat ex-Juventino Martín Cáceres en huidige Juventino Rodrigo Bentancur Uruguayanen zijn.. Maar toen had ik überhaupt durven dromen dat niemand minder dan Cristiano Ronaldo zich sinds kort ook Juventino mocht noemen. Zoals ook bleek tijdens onze voorbereidingen om naar Eindhoven te gaan: niets valt met zekerheid van te voren te voorspellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s