The Redstone Circus is een nieuwe rockband bestaande uit Monique Sandifort, Eric Maas, Ivo Kuijf, Jerry Bobbe en Jun Lerou. Samen leggen zij de muzikale nadruk op songs die balanceren tussen sexy, melancholie en opgewektheid. De muziek van The Redstone Circus is stevig, verleidelijk, vuig en verrassend vertrouwd. Het zijn lyrische teksten die soms duidelijk de kaarten open op tafel leggen of soms mijmerend wegzweven met af en toe een cynische nasmaak.
Live
Op het podium worden de muzikanten regelmatig versterkt door Berry van der Zwet met zijn schurende mondharmonica. The Redstone Circus zet een live-ervaring neer, die stampt, kolkt en de theatraliteit niet schuwt. Gezamenlijk spelen zij de songs met een onvoorspelbaar rauw randje. 
In haar korte bestaan klussen The Redstone Circus al aardig aan de weg en verzorgden zij onder andere optredens in zalen als Paradiso, Paard-café, Willem ll en de Gonz. Verder was de band al een aantal keren te horen bij Pinguïn Radio en speelden ze drie dagen op het [hoe toepasselijk] Circus festival in Den Haag.  

Debuutalbum
Ook in de studio voelen de leden van The Redstone Circus zich thuis. Hier heeft de band 11 studio tracks opgenomen. In de zomer van 2017 zijn de leden van The Redstone Circus de samenwerking aangegaan met Indieplant. Dit om het aankomende debuutalbum te lanceren en te promoten. The Redstone Circus heeft samen met Indieplant het album verder geproduceerd en gemasterd. Het album ‘Jerry was here’, wordt in het voorjaar van 2018 gereleased en vervolgd met een tour.

Sound 
De samenwerking met tal van andere muzikanten heeft The Redstone Circus haar karakter en identiteit gegeven. Zowel op het podium als door de boxen van je radio laten ze horen wat ze kunnen. De alternatieve rockmuziek van The Redstone Circus haalt haar inspiratie van helden als Jack White, Emilie Autumn en LCD Soundsystem, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid. Met haar debuut op zak is The Redstone Circus klaar om naar een volgend level te groeien. 

The Redstone Circus biedt het escapisme van het moment. Verveling is geen optie. Zij gaan grenzen over en dagen uit. De Redstone Circus is entertainment.
Back to Top